De 5 beste steden in Italië om met een huurauto te bezoeken

Italië is een van de mooiste landen ter wereld. Het land is een niet te missen bestemming op de bucketlist van veel mensen. Beroemd om zijn rijke historische plaatsen, heerlijke eten, ongelooflijke kunstscène, mooie en pittoreske kleine steden en verbazingwekkende platteland en kustlijnen. De vele bezienswaardigheden van Italië zijn bijna ontelbaar. En dan doemt de vraag op – hoe moet je van de ene stad naar de andere reizen?

ItaliëDe beste manier om naar de prachtige steden in Italië te reizen is door een auto te huren. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Italië en je kan online de verschillende autoverhuurdiensten van de diverse autoverhuurbedrijven met elkaar vergelijken. Ja kan ook je hotel vragen om een vergelijking te maken van de autoverhuurdiensten zodat er een goedkope huurauto voor je klaar staat als je aankomt.

Hieronder vind je de 5 beste Italiaanse steden die je moet bezoeken.

1. Rome

Het hart van het Romeinse Rijk, Rome, is de stad van de oude monumenten. Er zijn hier zo veel bezienswaardigheden dat je in verwarring zult zijn over welke eerst te bezoeken. Het Pantheon, Colosseum, Fontana di Trevi en de vele prachtige pleinen, fonteinen en de vele cafés aan de straatkant zijn slechts enkele van de plaatsen die je in Rome moet bezoeken.

En natuurlijk, wie kan Vaticaanstad vergeten. Vaticaanstad, de thuisbasis van de paus, bied je de mogelijkheid om de prachtige kunstwerken van beroemde schilders te bezichtigen. Zo kan je er de betoverende Sixtijnse Kapel zien met de wereldberoemde schilderijen van Michelangelo.

2. Venetië

Venetië is een unieke stad die boven het water in het midden van een lagune is gebouwd. Venetië, waarvan gezegd wordt dat het de mooiste en meest romantische stad van Italië is, is een zeer populaire toeristische bestemming. In het hart van de stad ligt het Piazza San Marco, bekend om zijn prachtige kerk, de Basiliek van San Marco. Er zijn ook vele adembenemende paleizen, musea en talloze kerken te bezoeken. Het is ook een goed idee om langs de kanalen van Venetië te dwalen en zelfs te verdwalen in het doolhof van smalle Venetiaanse straatjes.

3. Florence

Florence, of Firenze, is het belangrijkste centrum van de Italiaanse Renaissance periode. Bekend om zijn beroemde architectuur en kunstcentra, is Florence een prachtige stad die zeker bezocht moet worden. De stad heeft vele uitstekende musea die vele beroemde beeldhouwwerken en schilderijen huisvesten, waaronder Botticelli’s Geboorte van Venus en Michelangelo’s David. Ook de grote piazza, de Duomo en de Doopkapel van Florence zijn magnifiek.

4. Milaan

De modehoofdstad van de wereld, Milaan of Milano, is de rijkste stad van Europa. De stad staat bekend om zijn vele modehuizen, stijlvolle winkels, kunstgalerijen en restaurants. De stad heeft een sneller levenstempo dan welke andere stad in Europa ook. De stad is ook beroemd om haar rijke culturele, historische en artistieke erfgoed. De gotische Duomo van de stad staat bekend om zijn prachtige marmeren gevel. Een van de grootste bezienswaardigheden van Milaan is Da Vinci’s schilderij van Het Laatste Avondmaal.

5. Bologna

Bologna staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, rijkdom, heerlijke keuken en opvliegende linkse politiek. De stad is het best herkenbaar aan de vlakke straten met arcades. Dit is een van de beste wandelsteden, ongeacht het weer. Bologna is de thuisbasis van een van de oudste universiteiten van Europa.