6 Bezienswaardigheden in Toscane die je niet mag missen

Toscane is om vele redenen de mooiste plek van Italië. Er zijn enorm veel bezienswaardigheden in Toscane en dit is algemeen bekend aangezien het een van de meest bezochte plaatsen in Italië is. Als je van plan bent om Italië te bezoeken tijdens je eerstvolgende vakantie, dan mag je Toscane zeker niet missen. Het is beroemd om zijn natuurlijke schoonheid en vele glooiende heuvels die je een onvergetelijke ervaring zullen bezorgen.

Om Toscane te verkennen, heb je natuurlijk een transportmiddel nodig. Natuurlijk wil je genieten van het prachtige landschap op je eigen tempo en daarom is een huurauto de beste optie. Er zijn vele autoverhuurbedrijven in Toscane met een groot aanbod aan huurauto’s. Om de beste huurauto te vinden, is een vergelijk van de autoverhuurdiensten noodzakelijk. Op die manier zal je de perfecte huurauto voor je budget en je noden vinden.

ToscaneDe 6 beste bezienswaardigheden van Toscane die een bezoek waard zijn

Na het vergelijken van de autoverhuurdiensten en autoverhuurbedrijven, heb je de beste huurauto gevonden en kan je vertrekken om Toscane te verkennen. Omdat er zoveel mooie bezienswaardigheden in Toscane zijn, focussen wij hieronder voornamelijk op Florence.

1. Florence

Florence of Firenze is de hoofdstad van de regio Toscane. Behalve dat deze stad enorm veel cultuur en geschiedenis te bieden heeft, is de omgeving rond Florence prachtig om met je huurauto te verkennen. Zijn glooiende heuvels en weelderige natuur zal iedere toerist bekoren.

2. Natuurpracht

Tijdens het rijden in je huurauto in en rond Florence, zal je de pure essentie van de natuur ervaren. Je zal omgeven zijn door uitgestrekte velden van groen, prachtige heuvels bezaaid met wijngaarden en eeuwenoude olijfgaarden en pittoreske dorpjes. In de omgeving bevinden zich prachtige villa’s waar je wijn kan proeven, kunt leren koken op de Toscaanse manier of kunt genieten van het interieur van de oude villa’s.

3. Kunst & Cultuur

Italië is een culturele en artistieke hotspot en Florence is daar een uitstekend voorbeeld van. Je kunt de verschillende culturele bezienswaardigheden van de stad bezoeken. Behalve de meest beroemde monumenten, zoals de Duomo, de Sante Croce en de Ponte Vecchio valt er hier nog veel meer te ontdekken. Het is een van de meest fascinerende plaatsen om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in de Renaissance en het Romeinse Rijk.

4. De bakermat van de Renaissance

Als je aan Italië denkt, zal je waarschijnlijk ook aan de Renaissance denken. En zoals Rome natuurlijk de bakermat is voor het Romeinse Rijk, zo is Florence de bakermat voor de Renaissance. Het is de meest uitgesproken renaissancestad van Italië. Nergens anders in Italië bevinden zich zoveel gebouwen en kunstwerken uit deze periode.

5. Galerijen

In heel Toscane zijn vele galerijen te vinden. Er zijn talloze kunstgalerijen te bezoeken en je zult er een geweldige dag aan beleven. Als je in Florence de galerijen bezoekt, verken dan zeker de Uffizi Gallery, een van de meest essentiële galerijen van Toscane. Het herbergt enkele van de meest verbluffende kunstwerken.

6. Prachtige steden

Behalve Florence liggen er in Toscane nog een hoop andere prachtige steden. Enkele van deze steden zijn Pisa, met zijn befaamde toren, en Sienna met het wereldberoemde plein. En terwijl je geniet van je rit naar deze steden, zal je onderweg betoverd worden door enkele pittoreske dorpjes die vaak op heuveltoppen gelegen zijn.

Conclusie

Er zijn veel dingen die je tijdens je reis naar Toscane kunt ontdekken. Dus trek erop uit met je huurauto en laat je verrassen.